Mézes csillagok

Én nagyjából egy héttel karácsony előtt állok neki a mézeskalács sütésének. Az idén csak csillagok lesznek, mert a fiamat bíztam meg vele, míg én külföldön vagyok. :-) 

Íme egy olyan egyszerű recept, amit még a pasik sem tudnak elrontani. :-)

Mézeskalács recept

Hozzávalók :
250 g méz
100 g vaj
100 g kókuszcukor (vagy bármilyen cukor vagy édesítőszer)
1 dl tej (kókusztej vagy bármilyen)
500g liszt (gluténmentes keverékkel is finom)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vagy akár kicsit több, mézeskalács fűszerkeverék

Lépések:

1. Keverjük össze és melegítsük fel a mézet, a vajat és a tejet.
2. Keverjük össze az összes többi összetevőt egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a meleg keveréket, és dolgozzuk össze fakanállal majd gyúrjuk át a kezünkkel.
3. Nyújtsuk ki (kb. 4 mm vékonyra)
4. A karácsonyi formákkal- csillaggal - egyszerűen vágjuk ki a darabokat, és tegyük rá egy sütőpapírra
5. Keverjük össze a tojást, és kenjük a tetejére, vagy ezt a lépést ki is hagyhatjuk ha a sütit cukorral dekorálnánk. Ha fel akarjuk akasztani őket, akkor érdemes még sütés előtt egy nagyobb lyukat szúrni valamelyik szárba, olyan 1 cm-re a végétől.                                                                                                 6. Süssük 200 fokon 5-10 percig, ügyeljünk rá, hogy ne legyen sötét barna színű.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el