
Karácsonyi sajttorta
Olyan karácsonyi sütit kerestem, amit nem kell sütögetni, gyorsan meg van, eláll a hűtőben 1-2 napot, krémes, és ráadásul reform módon, egészségesen is elkészíthető. Hiszitek vagy sem, van ilyen, a sajttorta. Eddig mindig sütős változatot próbáltam csak, az nagyon is finom, viszont most egy sima hűtősre esett a választásom. A 3 réteg az eredeti recept szerint egy fehér csoki, egy tej és egy fekete csokis réteg lenne. Mivel karácsony táján sem árt spórolni a cukrokkal, és cukormentes fehér csokit nem tudtam beszerezni, így azt a réteget én vaníliás kókuszosra ízesítettem, a tej csokit rumos fekete csokira cseréltem, a fekete csokit meghagytam úgy, ahogy van. Isteni igaz? Ráadásul tényleg egyszerű elkészíteni, karácsony előtt már összeállíthatod, és szépen pihenhet a hűtőben. Ha gondolod akár a poharas verzióját is elkészítheted, így nem egy nagy sütőformát használsz, hanem már előre adagolva poharakban szervírozhatod a karácsonyi diétás sütidet.
Diétás 23 rétegű csokis cheesecake hozzávalói
350 gramm házi készítésű kakaós keksz (ha boltit használsz, válaszd inkább a teljes kiőrlésű kekszet és keverj hozzá kakaóport mikor összetöröd)
125 gramm light margarin
¼ bögre forralt víz
3 evőkanál zselatin
750 gramm light krémsajt
½ bögre xilitol, vagy más természetes édesítő
1 dl növényi tejszín
400 gramm 85%-os fekete csokoládé, vagy bármilyen cukormentes csoki
2 bögre kókuszreszelék
1 evőkanál vanília aroma
Törd össze a kekszet egy aprítógépbe, majd aprítsd, amíg apró nem lesz, ezután add hozzá a megolvasztott margarint. Az összekevert keksz masszát nyomkodd bele egy kapcsos tortaformába( 20 cm átmérőjű), jó alaposan a kezed vagy egy pohár aljának a segítségével úgy, hogy peremet is csinálj a "tésztának". Tedd félre a hűtőbe.
A zselatint oldd fel a forralt vízben, tedd félre, amíg a krémsajtot, a természetes édesítőt, a tejszínt habverővel krémesre nem vered, majd add hozzá a zselés mixet is. A krémsajtos masszát válaszd 3 felé.
Az első részhez add hozzá a vanília aromát, és a kókuszreszeléket. Simítsd rá a keksz alapra, és tedd a fagyasztóba.
Olvaszd meg mikróban a csokit, az egyik felét add hozzá a második részhez, a másik felét a 3. részhez és add hozzá a rumaromát.
Vedd ki a sütőformát a fagyasztóból, simítsd rá a csokis mixet, tedd vissza a fagyasztóba, ha már kicsit megdermedt simítsd rá az utolsó réteget is, fedd le és tedd hűtőbe minimum 3 órára.
Tetejét díszítheted reszelt fekete csokival, vagy csokiba mártott eperrel,
Ha szeretnél spórolni a kalóriákkal a csoki helyett készíts házi olvasztott csokit.