
karácsonyi kávés süti
Közeledik a karácsony, a hideg idő és őrületes süti illat van mindenhol! És ha ez még nem lenne elég, titkos hozzávalóként kávét is csempésztünk ebbe a finom sütibe.
Hozzávalók:
- 40 g zabpehely liszt
- 20 g szezámmag liszt
- ½ csésze nyírfacukor porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
Keksz:
- Keverjük össze a liszteket, adjunk hozzá olvasztott vajat, hogy összeálljon a tésztája.
- Keverjünk bele egy csipet sót, 1 teáskanál vanília aromát, 1 teáskanál porcukrot.
- Vékonyan oszlassuk el sütőpapíron és 150 fokon süssük 20 percig. Ha kihűlt, törjük apró darabkákra.
Csokis massza:
- Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni.
- Porcukorhoz adjuk hozzá a vajat, a kakaóport és a kávét.
- Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tört kekszeket.
- Egy alufóliába tekerjük bele a masszánkat úgy, hogy henger alakú legyen a sütink.
Hagyjuk pihenni 30-40 percig, majd tálaljuk meleg pudinggal, tejszínhabbal és gyümölcsökkel.